Lisätietoa

Ota yhteyttä ja löydetään yhdessä sinulle unelmiesi tuontiauto. 

BMW 420d xDrive 2015

Auton hinta: 18 589 €

Matkat: Noin 400 €

Vero: 3 662,35 €

Kasko kuljetuksen ajaksi: Noin 50 €

Suomalainen liikennevakuutus/siirtokilvet: 25 €

Suomen rekisteröinti katsastus: 280 €

AutoHain tuontipalvelun hinta: 450 €

Yhteensä: Noin 23 500 €

Referenssi: BMW 420d xDrive 2015

Auton hinta: Auton pyyntihinta oli Ruotsissa 229 000 SEK, tinkimisen jälkeen päästiin sopimukseen hinnasta, joka oli 210 000 SEK. Tuolloinen Ruotsin kruunun kurssi oli noin 11,3 SEK = 1 €, joten auton arvoksi jäi 18 589 €.

Matkat: Auton kuljettaminen Ruotsista Suomeen maksoi yhteensä noin 400 € sisältäen kaikki matkakulut. (Huomioi, että hinta koostuu matkasta Ruotsiin, muualle Eurooppaan voi olla kalliimmat hinnat.)

Vero: Autoveron määrä oli 21,40 % verotusarvosta, eli 3 662,35 euroa. (Kyseessä oli dieselauto, jonka takia autovero oli paljon korkeampi kuin esimerkiksi sähkö- tai hybridiautoissa. Uusissa sähköautoissa veroprosentti on jopa 0 %)

Vakuutukset kuljetuksen ajaksi: Auton kuljetus ulkomailta Suomeen on riskialtista. Kasko voi korvata auton vaurioita, jos ne aiheutuvat kuljetuksen aikana. Lisäksi suomalainen liikennevakuutus. Vakuutusten hinta on noin 50 euroa.

Siirtokilvet: Suomen liikennekäyttöön auto on rekisteröitävä ja vakuutettava. Rekisteröintiin tarvitaan siirtokilvet, jotka maksavat 25 euroa.

Suomen rekisteröinti katsastus: Auton on käytävä rekisteröintikatsastuksessa ennen kuin se voidaan rekisteröidä Suomen rekisteriin. Katsastus maksaa 280 euroa. (A-katsastus)

Autohain palvelu: Autohain palveluun kuului muutama tapaaminen asiakkaan kanssa ennen auton ostoa. Tapaamisissa käytiin läpi, millaista autoa ja millä kriteereillä asiakas etsi. Sopivan auton löydyttyä Autohain henkilökunta tutki auton historian tiedot, jotta tiedettiin auton olevan varmasti luotettava sekä loistokunnossa. Seuraavaksi sovittiin autosta hinnasta sekä käytiin asiakkaan kanssa läpi arviolaskelma, mikä auton lopullinen summa tuotuna tulee suurin piirtein olemaan. Kun kaikki oli sovittu, lähdettiin toteuttamaan maahantuontia ja jopa viikossa oli auto katsastettuna asiakkaan kotipihalla Autohain toimesta. Autohai teki kaiken asiakkaan puolesta ja asiakas sai auton halvemmalla ja paremmilla varusteilla kuin Suomesta.


Yhteenveto

Auton maahantuonnin kokonaishinnaksi tuli noin 23 500 €. Tähän hintaan sisältyy auton hinta, matkat, vero, kasko, siirtokilvet, rekisteröinti katsastus sekä Autohain palvelumaksu.

Ota yhteyttä ja kerro minkälainen olisi unelmiesi auto ja etsimme sinulle sopivat vaihtoehdot. 

AUTOHAI OY

Ota yhteyttä

Touko Haapanen